ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΠληροφορίεςΣυχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Σχεδιασμός Μπάνιου

1. Υπάρχει γρήγορος και εύκολος τρόπος να ανανεώσω το μπάνιο μου;

Μπορείτε να αναμορφώσετε ένα παλιό και εκταταλελλειμένο αισθητικά και λειτουργικά μπάνιο, χωρίς απαραίτητα ολική ανακαίνιση. Αλλάζοντας μπαταρίες και ίσως αντικαθιστώντας τον νιπτήρα ή την μπανιέρα, με ένα έπιπλο μπάνιου και μία σύγχρονη καμπίνα ντους θα έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Φυσικά μία πλήρης ανακαίνιση απαιτεί περισσότερο χρόνο και χρήμα αλλά η Ideal Standard κάνει την διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Σας παρέχει με πλήρη γκάμα προϊόντων για κάθε ανάγκη σας, έτσι ώστε να ανανεώσετε τον καθημερινό χώρο φροντίδας και υγιεινής σας.

2. Η Ideal Standard προσφέρει λύσεις για κάθε μπάνιο;

Η Ideal Standard διαθέτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων για κάθε λειτουργική ανάγκη και αισθητική, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε το δικό σας ιδανικό μπάνιο ανεξάρτητα αν είναι μεγάλο ή περιορισμένο. Προσφέρει πολλά εναλλακτικά σχέδια σε διάφορες διαστάσεις και χρωματισμούς, έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να διαμορφώσετε τον ιδανικό συνδυασμό για τον διαθέσιμο χώρο μπάνιου σας.

3. Είναι δυνατόν να συνδυάσει κανείς προϊόντα που ανήκουν σε διαφορετικές σχεδιαστικές σειρές ειδών υγιεινής;

Με βεβαιότητα ναι. Υπάρχουν διαφορετικοί σχεδιασμοί, άλλες σειρές με τετράγωνες δυναμικές φόρμες και άλλες με καμπύλο διακριτικό σχέδιο. Εσείς απλά θυμηθείτε να δίνετε την απαραίτητη προσοχή στα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου κάθε προϊόντος, για να διατηρείτε μία αισθητική αρμονία. Στα φυλλάδιά της Ideal Standard θα δείτε συχνά προτεινόμενα προϊόντα από άλλες σειρές.

Συντήρηση

1. Κεραμικά. Συντήρηση και καθαρισμός.

Φροντίδα κεραμικών νιπτήρων, λεκανών και ντουσιέρων.

Όλα τα προϊόντα που παράγονται και προμηθεύονται από την Ideal Standard είναι σχεδιασμένα για να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση πολλά χρόνια. Για να τα συντηρήσετε λειτουργικά και όμορφα ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες :

Τι να κάνετε

 • Καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφεύγετε την εναπόθεση αλάτων και βρωμιάς.
 • Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό με σαπούνι ή κρεμώδη υγρά καθαριστικά. Βεβαιωθείτε όμως ότι το καθαριστικό που επιλέξατε ξεπλένεται εύκολα ειδικά από τα μεταλλικά στοιχεία των προϊόντων. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να διαβρωθούν. Γενικά να αποφεύγετε καθαριστικά που έχουν βάση δυνατά λευκαντικά ή χλωρίνη.
 • Μην αφήνετε τις μπαταρίες σας να στάζουν, έτσι ώστε να αποφύγετε σημάδια και άλατα από τη συνεχή ροή νερού.
 • Περιστασιακά, χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά αλάτων. Οταν χρησιμοποιούνται ακολουθώντας τις οδηγίες των κατασκευαστών, βοηθούν στην σωστή συντήρηση. Ξεβγάζετε καλά με άφθονο νερό, αμέσως μετά την χρήση τους.


Τι να μην κάνετε

 • Μην βάζετε λευκαντικό ή χλωρίνη στο καζανάκι. Μπορεί να καταστραφεί ο εσωτερικός μηχανισμός. Αντίθετα, η χρήση αυτή επιτρέπεται στο εσωτερικό της λεκάνης.
 • Μην αφήνετε ισχυρά καθαριστικά ή λευκαντικά στο εσωτερικά της λεκάνης όλη την νύχτα.
 • Μην αναμιγνύετε διαφορετικά καθαριστικά. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απελευθέρωσης επικίνδυνων αερίων και κίνδυνος δηλητήριασης.
2. Ακρυλικές μπανιέρες και ντουσιέρες. Συντήρηση και καθαρισμός.

Φροντίδα ακρυλικών μπανιέρων ή ντουσιέρων και πλαστικών πάνελ μπανιέρας
και ντουσιέρων.

Όλα τα προϊόντα που παράγονται και προμηθεύονται από την Ideal Standard είναι σχεδιασμένα για να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση πολλά χρόνια. Για να τα συντηρήσετε λειτουργικά και όμορφα ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες :

Τι να κάνετε

 • Καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφεύγετε την εναπόθεση αλάτων και βρωμιάς.
 • Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό με σαπούνι ή κρεμώδη υγρά καθαριστικά. Αποφεύγετε να καλύπτετε τα μεταλλικά στοιχεία με τα καθαριστικά αυτά.
 • Μην αφήνετε τις μπαταρίες σας να στάζουν, έτσι ώστε να αποφύγετε σημάδια και άλατα από τη συνεχή ροή νερού.
 • Ελαφριές γρατζουνιές ή θολή επιφάνεια μπορούν να επιδιορθωθούν με ήπια στιλβωτικά προϊόντα. Αλοίφετε και τρίβετε απαλά με μαλακό πανί.


Τι να μην κάνετε

 • Μην αφήνετε σαπούνια, σαμπουάν ή κρέμες μαλλιών. Μπορεί να δημιουργήσουν μόνιμα σημάδια. Ξεπλένετε πάντα με άφθονο νερό.
 • Μην πλησιάζετα κοντά τσιγάρα ή αναπτήρες με φλόγα.
 • Μην φέρνετε σε επαφή με το προϊόν ισχυρά χημικά καθαριστικά σπιτιού ή προϊόντα όπως μανό, ασετόν, χλωρίνη, αρώματα, ή ισχυρά απολυμαντικά, διότι μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.
 • Η χρήση από αρωματικό λάδι αρωματοθεραπείας στην μπανιέρα δεν επιρρεάζει την ακρυλική επιφάνεια, καθώς το νερό ξεπλένει τα λάδια αυτά. Παρ’ όλα αυτά να μην τα αφήνετε στην ακρυλική επιφάνεια για πολλές ώρες, χωρίς να τα ξεπλένετε.
3. Καμπίνες ντους. Τι είνα το Click & Clean; Τι είναι το Idealclean;
 • Click & Clean. Οι τροχοί που βρίσκονται χαμηλά στην συρμό των πάνελς αλλά και τα ίδια τα πάνελς μπορούν ανά απελευθερωθούν, αποκαλύπτοντας τα εσωτερικά μέρη, για λεπτομερή εύκολο καθαρισμό. Τα πάνελς επανατοποθετούνται με ένα απλό ckick διασφαλίζοντας την επιθυμητή στεγανότητα κατά την χρήση του ντους.
 • Idealclean. Είναι ειδική επίστρωση στα τοιχώματα της καμπίνας η οποία προστατεύει από την εναπόθεση αλάτων. Διευκόλυνει και διατηρεί πολύ περισσότερο τον καθαρισμό. Μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για καθαριότητα μέχρι και 90%.
4. Μπαταρίες μπάνιου και κουζίνας. Συντήρηση και καθαρισμός.

Τι να κάνετε

 • Καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφεύγετε την εναπόθεση αλάτων και βρωμιάς.
 • Καθαρίζετε με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες από υγρό καθαρισμού, σκουπίστε καλά και στεγνώστε γυαλίζοντας με ένα μαλακό στεγνό πανί.
 • Περιστασιακά, χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά αλάτων. Οταν χρησιμοποιούνται ακολουθώντας τις οδηγίες των κατασκευαστών, βοηθούν στην σωστή συντήρηση. Ξεβγάζετε καλά με άφθονο νερό, αμέσως μετά την χρήση τους.


Τι να μην κάνετε

 • Μην φέρνετε σε επαφή με την μπαταρία ισχυρά χημικά καθαριστικά σπιτιού ή προϊόντα όπως μανό, ασετόν, χλωρίνη, αρώματα, ή ισχυρά απολυμαντικά, διότι μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.
 • Μην χρησιμοποείτε κρεμώδη καθαριστικά που περιέχουν κόκκους.
 • Μην χαράσετε την επιφάνεια της μπαταρίας. Τέτοιες ζημιές μπορούν να διαβρώσουν το μέταλλο.
5. Έπιπλα μπάνιου. Συντήρηση και καθαρισμός

Τι να κάνετε

 • Σκουπίστε όλο το έπιπλο με ένα υγρό μαλακό πανί και στεγνώστε προσεκτικά.
 • Απομακρύνετε άμεσα κάθε υγρό που βρίσκετε στην επιφάνειά του χρησιμοποιώντας ένα μαλακό στεγνό πανί.
 • Προσέξτε τα ηλεκτρολογικά μέρη του επίπλου (π.χ. ενσωματωμένα φωτιστικά). Φροντίστε τον καθαρισμό τους αποφεύγοντας άμεση επαφή με νερό ή υγρό καθαρισμού.


Τι να μην κάνετε

 • Μην χρησιμοποιείτε διαλυτικά ή στιλβωτικά υλικά κατά τον καθαρισμό του επίπλου.
6. Καμπίνες ντους. Συντήρηση και καθαρισμός

Τι να κάνετε

 • Σκουπίζετε τις υπολοιπόμενες σταγόνες νερού από τα τοιχώματα και τα μεταλλικά μέρη της καμπίνας μετά από κάθε χρήση, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή εναπόθεσης αλάτων, ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό.


Τι να μην κάνετε

 • Μην καθαρίζετε με καθαριστικά που περιέχουν κόκκους ή στιλβωτικά προϊόντα, προκειμένου να μην καταστρέψετε τις ειδικές προστατευτικές επιστρώσεις στα τοιχώματα της καμπίνας.
 • Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά σε μορφή σκόνης. Υγρά καθαριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκεί να μην περιέχουν οινόπνευμα.
 • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα όπως η αμμωνία, το ασετόν και το οινόπνευμα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στις καμπίνες ντους. Η φροντίδα σας πρέπει να γίνεται αποφεύγοντας την άμεση επαφή ισχυρών χημικών υλικών.

Ανταλλακτικά και Service

1. Τι εγγύηση έχουν τα προϊόντα της Ideal Standard;

Η βεβαιότητά μας για την άριστη ποιότητα και την σταθερή αξιοπιστία των προϊόντων της Ideal Standard μας δίνει την δυνατότητα να δίνουμε για τα περισσότερα από αυτά, εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Πιο συγκεκριμένα για κάθε κατηγορία προϊόντων παρακαλούμε δείτε στο guarantee page.

Εξοικονόμηση νερού

1. Με ποιούς τρόπους μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση νερού και ενέργειας;

Το νερό είναι ο σημαντικότερος φυσικός πόρος στην Γη. Είναι επομένως πολύ κρίσιμο για μας να γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο μπορούμε να διαχεριστούμε υπεύθυνα και με βαθιά οικολογική συνείδηση, τις ανάγκες κατανάλωσής του. Προτάσεις για να μειώσουμε την χρήση του νερού στο σπίτι:

 • Τα περισσότερα καζανάκια της Ideal Standard περιέχουν νέους μηχανισμούς διπλής λειτουργίας (dual flush) που επιτρέπουν την έκπλυση της λεκάνης είτε με λιγότερο όγκο νερού, είτε με ολόκληρο, (4 ή 6 λίτρα στα μεγάλα καζανάκια ή 2,6 ή 4 λίτρα στα μικρότερα καζανάκια, αντίστοιχα).
 • Στις περισσότερες μπαταρίες Ideal Standard υπάρχει το σύστημα Click Technology που μειώνει την ροή του νερού 50%, όταν η λαβή είναι ανοιχτή στην μισή διαδρομή της. Η ροή μπορεί φυσικά να αυξηθεί στο μέγιστο δυνατόν, όταν αυτό είναι συνειδητά επιθυμητό. Με το σύστημα αυτό εξοικονομείται επίσης ενέργεια, αφού το Click Technology καθορίζει την μέγιστη θερμοκρασία νερού, παρέχοντας έτσι και μεγαλύτερη ασφάλεια.
 • Εγκαθιστώντας στις μπαταρίες του νιπτήρα, της ντουσιέρας, της μπανιέρας, ή της κουζίνας, έναν επιπρόσθετο μειωτήρα ροής, η μέγιστη ροή νερού περιορίζεται από 5 έως 8 λίτρα ανά λεπτό.
 • Οι θερμοστατικές μπαταρίες της Ideal Standard επιτρέπουν γρήγορη και ασφαλή ρύθμιση της επιθυμητής θερμοκρασίας και επιλογή του μέγιστου ασφαλούς ορίου των 40o C.
 • Αντικαταστείστε το παλιό σας τηλέφωνο ντους με ένα νέο της συλλογής αξεσουάρ ντους Idealrain. Τα νέα αυτά τηλέφωνα με τον ενσωματωμένο μειωτήρα ροής νερού διασφαλίζουν μέγιστη ροή 8 λίτρων ανά λεπτό αντί της συνήθους ροής των 12 λίτρων ανά λεπτό.
 • Ολες οι μπαταρίες Ideal Standard περιέχουν στον βασικό τους εξοπλισμό ενσωματωμένο μειωτήρα ροής νερού.

Γενικές πληροφορίες

1. Που μπορεί να βρεί κανείς τα προϊόντα Ideal Standard;

Τα προϊόντα Ideal Standard πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης ειδών υγιεινής σε όλη την Ελλάδα.

2. Που μπορώ να ενημερωθώ για τις τιμές των προϊόντων της Ideal Standard;

Πληροφορίες για τις τιμές των προϊόντων της Ideal Standard μπορείτε να πάρετε από το Εκθεσιακό κέντρο της εταιρείας που βρίσκεται στην Λ. Μεσογείων 265, 154 51 Νέο Ψυχικό, Αθήνα, τηλ. 210 67 90 880, ή στο πλησιέστερο σε σας συνεργάτη λιανικής πώλησης. Μπορείτε να δείτε την λίστα εμπορικών συνεργατών μας στην ιστοσελίδα μας.

3. Που μπορώ να βρω λεπτομερέστερες πληροφορίες για τις διαστάσεις και τα

Μπορείτε είτε να επισκεφθείτε το Εκθεσιακό Κέντρο της Ideal Standard που βρίσκεται στην Λ. Μεσογείων 265, 154 51 Νέο Ψυχικό, Αθήνα, τηλ 210 67 90 880 ή να κάνετε download από την ιστοσελίδα μας, τα αντίστοιχα φυλλάδια ή τον Γενικό Τεχνικό Προϊοντικό Κατάλογο ο οποίος περιέχει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες.