ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕταιρείαNews & PressLight in the Bathroom

Απλές συμβουλές από την Ideal Standard και …“εγένετο φως” στο μπάνιο!

Η κορυφαία διεθνής εταιρία σε λύσεις μπάνιου, σας δίνει ‘φωτεινές’ ιδέες για τη μεταμόρφωση του μπάνιου σας!

Το μπάνιο είναι ένα από τα λίγα δωμάτια στο σπίτι που δικαιούστε να κλειδώσετε τον εαυτό σας μέσα. Αξιοποιήστε στο έπακρο το καταφύγιο σας, δίνοντάς του τον κατάλληλο φωτισμό, για να ξεκινάτε την κάθε μέρα σας με τον καλύτερο τρόπο.
Ο φωτισμός στο μπάνιο είναι σημαντικός γιατί συμβάλλει σε πολλά: Ατμόσφαιρα, προσωπική περιποίηση, λειτουργικότητα, διακόσμηση και λάμψη.
Η ατμόσφαιρα, εξαρτάται κατά πολύ, από το αν το μπάνιο σας έχει φυσικό φωτισμό, αν είναι ψηλοτάβανο, από το χρώμα στους τοίχους και τα πλακάκια, από τον καθρέφτη. Ένα ‘από τη φύση του’ φωτεινό μπάνιο, δίνει ευεξία, ενώ τα ανοιχτά ή παλ χρώματα στους τοίχους και τα πλακάκια, αποτελούν ένα περιβάλλον που σας διευκολύνει να τονίσετε στη συνέχεια φωτιστικά (με spots) κάποια επιλεγμένα αντικείμενα ή αξεσουάρ, δημιουργώντας έναν ευχάριστο για σας χώρο!

Σε όλες τις περιπτώσεις, η τοποθέτηση περιμετρικού φωτισμού, θα προσθέσει στο μπάνιο ατμόσφαιρα, πρωί και βράδυ, ενώ θα δώσει την ψευδαίσθηση του φυσικού φωτισμού σε ένα εσωτερικό μπάνιο.
Ένα από τη φύση του σκοτεινό μπάνιο, έχει ανάγκη από περισσότερες φωτιστικές παρεμβάσεις, παρ’ όλα αυτά μπορεί να μεταμορφωθεί εντυπωσιακά ώστε να γίνει λειτουργικό και όμορφο. Οι αρχιτέκτονες τονίζουν την ανάγκη ομοιόμορφου φωτισμού σε σημεία όπως το ντους, ο νιπτήρας, η μπανιέρα, οι αποθηκευτικές σας γωνιές.
Μια επιπλέον δυνατότητα πολυτέλειας χωρίς μεγάλο κόστος, είναι ο διαχωρισμός του φωτισμού σε ζώνες και η χρήση ροοστάτη (ρύθμιση έντασης φωτός), ώστε να μεταμορφώνετε το χώρο ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τη χρήση, ή τη διάθεσή σας.

Επιπλέον tip: Σε ένα μπάνιο χωρίς φυσικό φως, σκεφτείτε τη δημιουργία ενός ψεύτικου παραθύρου με τζάμι αμμοβολής, όπου πίσω του θα προσαρμόσετε κρυφό φωτισμό LED, χαμηλής κατανάλωσης!
Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το μπάνιο, επισκεφθείτε: www.idealstandard.gr

Οι μεγάλοι καθρέφτες, είναι ο μεγάλος σύμμαχος του φωτισμού στο μπάνιο. Οι αντανακλάσεις πάνω στα είδη υγιεινής, τα μεταλλικά αξεσουάρ και τα διάφανα πάνελς στο ντους, είναι βέβαιο πως θα σας τροφοδοτήσουν με ενέργεια και θετική διάθεση, για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της ημέρας, ξεκινώντας από το ιδιωτικό σας καταφύγιο!
Ο φωτισμός πάνω από τον καθρέφτη, είναι σκόπιμο να ενισχύεται από πλαϊνές πηγές φωτισμού, για να επικεντρώνεστε αποτελεσματικά σε καθημερινά καθήκοντα όπως το μακιγιάζ, το ξύρισμα, ή τη φροντίδα των δοντιών. Επιπλέον, μαλακώνουν οι σκιές του προσώπου, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σας.