Αγώνας Δρόμου στο Παρίσι (Urgent Run Paris) από τον World Toilet Organization (WTO) και την εταιρεία ειδών μπάνιου Porcher, του Ομίλου Ideal Standard International.

Στατιστικά που εκπλήσσουν και ζητούν άμεση δράση. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της γης, στερείται βασικών συνθηκών καθημερινής υγιεινής.

  • Ένας στους τρεις ανθρώπους στον κόσμο, δεν έχει πρόσβαση σε τουαλέτα (2,5 δις άτομα)
  • 20 εκατομμύρια πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής
  • Μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο, διακινδυνεύει να υποστεί προσβολή ή παρενόχληση διότι δεν έχει πρόσβαση σε τουαλέτα
  • Χίλια παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από γαστρεντερικές παθήσεις, ως άμεση συνέπεια της έλλειψης εγκαταστάσεων υγιεινής.

Οικονομία & Λειτουργικότητα, σε μία λαβή:

Η Porcher, ο Γαλλικός κολοσσός στα είδη υγιεινής για οικιστικά κτήρια και δημόσιους χώρους, θυγατρική του Ομίλου Ideal Standard International, συμπράττει με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας (WTO) και συνδιοργανώνει τον 1ο αγώνα δρόμου στο Παρίσι – Urgent Run Paris - στο πλαίσιο του εορτασμού των 130 ετών της εταιρίας.

Το γεγονός αποτελεί έναν αγώνα αλληλεγγύης, που πραγματοποιείται ήδη σε πολλές χώρες, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουαλέτας (WTO).
Διεξάγεται κάθε χρόνο την 19η Νοεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας, η οποία δημιουργήθηκε το 2001 από τον WTO και είναι αναγνωρισμένη σε 122 χώρες, ενώ από το 2013 αποτελεί Παγκόσμια Ημέρα αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

Η διοργάνωση, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στη συγκέντρωση πόρων για τη χρηματοδότηση της πρόσβασης σε δημόσιες τουαλέτες ανά τον κόσμο καθώς και έργων υγιεινής. Το Urgent Run θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά στο Παρίσι, στο Δάσος της Βουλώνης, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016.

Δύο διαδρομές 5 και 8 χιλιομέτρων προτείνονται στους δρομείς ή βαδιστές στο Δάσος της Βουλώνης, ενώ έχει προβλεφθεί και ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Με τη συμμετοχή του στον αγώνα αλληλεγγύης Urgent Run Paris, κάθε δρομέας συμβάλλει στη χρηματοδότηση έργων υγιεινής ανά τον κόσμο.

Οι διοργανωτές επιθυμούν να προσελκύσουν 1.000 συμμετέχοντες και να συγκεντρώσουν 20.000 ευρώ (αγώνας και μεμονωμένες δωρεές). Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθούν αναμνηστικά δώρα και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η PORCHER ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:
Η βελτίωση της πρόσβασης σε δημόσιες τουαλέτες ανά τον κόσμο αποτελεί φιλοδοξία της Porcher, η οποία τα τελευταία 130 χρόνια, μέσω της βιομηχανίας της και του δικτύου διανομής της, παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στον τομέα των ειδών υγιεινής, συνεχίζει να καινοτομεί και να προτείνει λύσεις (είδη υγιεινής, μπαταρίες και αξεσουάρ) για κατοικίες και δημόσιους χώρους.