ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕταιρείαNews & PressΧορηγία της Ideal Standard

Η Ideal Standard Χορηγός των δράσεων του

Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, 2014-2015

H Ideal Standard, κορυφαίος προμηθευτής ειδών μπάνιου παγκόσμια, είναι Χορηγός των δράσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής για την περίοδο 2014-2015, υποστηρίζοντας έμπρακτα την κοινή πεποίθηση ότι τα αρχιτεκτονικά έργα αφενός συμμετέχουν στη διαμόρφωση του πολιτισμού μας και αφετέρου καθορίζουν τις συνθήκες και την ποιότητα της υλικής διαβίωσης μας.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (Ε.Ι.Α) έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής στη χώρα μας, δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να προωθήσουν την υπόθεση της αρχιτεκτονικής δημιουργίας στην Ελλάδα. Τέτοιες δραστηριότητες είναι η συστηματική οργάνωση εκθέσεων για το έργο Ελλήνων αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η μεταφορά στη χώρα μας ξένων ανάλογων εκθέσεων συνδυασμένων με κύκλους διαλέξεων και συνεδρίων, η προώθηση νέων εκδόσεων-δημοσιεύσεων, η προβολή της πρωτογενούς έρευνας για την αρχιτεκτονική, η θέσπιση βραβείων, η προκήρυξη διαγωνισμών και η οργάνωση σεμιναρίων.

“Είναι σημαντικό για μας να ενισχύουμε δράσεις που απευθύνονται στον άνθρωπο, με δεδομένο ότι ο χώρος καθορίζει σημαντικά την καθημερινότητα, την ποιότητα της ζωής μας και εντέλει τον πολιτισμό μας. Η ανάπτυξη μιας αρχιτεκτονικής παιδείας, σε σχέση και με τη διαχείριση του περιβάλλοντος, ήταν θέματα στα οποία ανέκαθεν η Ideal Standard έδινε μεγάλη βαρύτητα και ξέρουμε ότι τέτοιες δράσεις δεν είναι εύκολο να υποστηριχτούν με επάρκεια από την Πολιτεία.” δήλωσε σχετικά με τη χειρονομία υποστήριξης της εταιρίας προς το ΕΙΑ, ο Marketing Manager της Ideal Standard στην Ελλάδα, κ. Αλέξης Κιτρομιλίδης.

Στην agenda του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, για το 2015 διακρίνονται οι εξής ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: 

  • 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων: Ανθολόγηση της καλύτερης τρέχουσας παραγωγής των νέων δημιουργών, με κορύφωση την έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς.
  • Φοιτητικός διαγωνισμός για κατασκευή από ξύλο, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων . Προκήρυξη αρχές Φεβρουαρίου 2015.
  • Ημερίδα για την μετατροπή κτιρίων σε πολιτιστικούς χώρους. Διαλέξεις από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Rodriguez Frade και τον καθηγητή Γιάννη Κίζη - 29 Μαΐου 2015 - Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς.
  • Έκθεση Working with Athens: Επιλεγμένες σπουδαστικές εργασίες από αρχιτεκτονικές σχολές του εξωτερικού που ασχολήθηκαν με την Αθήνα της οικονομικής κρίσης. Ιούνιος 2015 - Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.
  • Διεθνές Συμπόσιο “Reading Architecture” – Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο McGill. 16 – 18 Ιουνίου 2015, Μουσείο Μπενάκη Κεντρικό Κτήριο.
  • Διάλεξη του Καθηγητή Alberto Pérez Gómez, στο πλαίσιο του Συμποσίου “Reading Architecture”. 15 Ιουνίου 2015, Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς.
  • Έκθεση The Swiss Touch in Landscape architecture: «Η ελβετική προσέγγιση στην αρχιτεκτονική τοπίου». Νοέμβριος 2015 - Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (Ε.Ι.Α.): http://www.heliarch.gr