ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕταιρείαNews & PressΗμερίδα ΕΣΩ στην Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, τον Φεβρουάριο

4η ημερίδα “EΣΩ” στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Interior Design και Αρχιτεκτονική με την υποστήριξη της Ideal Standard

To ΕΣΩ – η ημερίδα για το Interior Design και την Αρχιτεκτονική που έχει καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες ετήσιες συναντήσεις των ανθρώπων της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με την υποστήριξη της Ideal Standard.

H Ideal Standard, κορυφαίος προμηθευτής ειδών μπάνιου παγκόσμια, και με πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις στο βιομηχανικό σχεδιασμό, συμμετείχε στη διοργάνωση ΕΣΩ 2015 ως ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ, στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης της εταιρίας σε πρωτοβουλίες οι οποίες συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας αισθητικής κουλτούρας, ενώ ταυτόχρονα αποσκοπούν στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε video με συνέντευξη του διακεκριμένου σχεδιαστή Dick Powell (Seymour Powell Studio), δημιουργού της βραβευμένης για το σχεδιασμό της σειράς Dea, της Ideal Standard. (https://www.youtube.com/watch?v=PlXTEYn0PN8)

Η 4η ημερίδα ΕΣΩ, με συντονιστή τον αρχιτέκτονα και αρχισυντάκτη του archisearch.gr, Σταύρο Μαρτίνο, κατάφερε, παρουσία περισσότερων από 800 θεατών, να αγγίξει θέματα που εκτείνονται σε πολλούς τομείς του σχεδιασμού, όπως η αρχιτεκτονική, ο σχεδιασμός αντικειμένων, η τυπογραφία κ.α. ενώ φιλοξένησε ως ομιλητές διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου, μεταξύ των οποίων ο φωτογράφος Γιώργης Γερόλυμπος, η Ρένα Σακελλαρίδου, του αρχιτεκτονικού γραφείου Sparch, ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος από τους K-Lab, ο Δημήτρης Κολλιαδήμας, η Μαριάνθη Τατάρη των UNStudio, ο Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Bernard Cuomo, από την Νικηφορίδης – Cuomo (υποψήφιοι για το φετινό βραβείο Mies van der Rohe), οι Σταύρος Παπαγιάννης και Γιώργος Κυριαζής από το Stage Design Office. Την ημερίδα έκλεισε η διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια, Carlotta de Bevilacqua, μεταφέροντας στο κοινό το γνήσιο ενθουσιασμό της, σχετικά με την παράδοση του ιταλικού design αλλά και πολλές οικολογικές αναφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 4η ημερίδα ΕΣΩ: http://www.esw.gr/