ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕταιρείαNews & PressTips για ένα καθαρό μπάνιο. Εξυπνες απλές λύσεις που θα σας διευκολύνουν στην καθημερινή καθαριότητα και υγιεινή του μπάνιου σας.

Καθαρό μπάνιο; Φυσικά!

Η Ideal Standard προτείνει απλούς, γρήγορους και φυσικούς τρόπους για ένα υγιεινά καθαρό μπάνιο!

Πορσελάνη η ανθεκτική, χωρίς πόρους!

Δεν είναι τυχαίο το ότι η υαλώδης πορσελάνη (νιπτήρας, λεκάνη, μπιντέ) είναι το επικρατέστερο υλικό στο μπάνιο. Θεωρείται ιδανικό για την υγιεινή, λόγω ενός βασικού του χαρακτηριστικού: Χάρις στην υάλωσή της έχει πολύ χαμηλή απορροφητικότητα στοιχείων προς το εσωτερικό του υλικού. Είναι ένα πολύ ανθεκτικό, λείο και συμπαγές υλικό που καθαρίζει εύκολα με όλα τα ήπια καθαριστικά οικιακής χρήσης, κατά προτίμηση χαμηλού αφρισμού. Αν επιθυμείτε πιο παραδοσιακές και οικολογικές μεθόδους, μπορείτε να χρησιμοποιείτε διάλυμα από λευκό ξύδι αναμεμιγμένο με ίση ποσότητα νερού. Ξεπλένετε καλά και σκουπίζετε με ένα καθαρό και στεγνό πανί. Για επίμονους λεκέδες, όπως υπολείμματα σαπουνιού, αλάτων, αλλά και πουρί στο εσωτερικό της λεκάνης*, προσθέστε στο μίγμα 2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας και αφήστε το για λίγα λεπτά να δράσει πάνω στην επιφάνεια. Πάντα ξεπλένετε με καθαρό νερό!

* Οι νέες σειρές λεκάνης της Ideal Standard με την επαναστατική τεχνολογία AquaBladeTM εξασφαλίζουν τέλεια έκπλυση με περιμετρική ροή στο εσωτερικό της λεκάνης, μεγιστοποιούν την υγιεινή και ελαχιστοποιούν το χρόνο καθαρισμού.

Μπανιέρες, ντουσιέρες και μπαταρίες που λάμπουν!

Για τη συνήθη περιποίηση των ακρυλικών προϊόντων – όπως η μπανιέρα ή η ντουσιέρα – εφαρμόστε αμέσως μετά το μπάνιο σας λίγο καθαριστικό με ένα απαλό σφουγγάρι ή πανί. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και είναι έτοιμη! Τα υπολείμματα από άλατα μπορείτε να τα αφαιρέσετε με λίγο ξύδι.
Για τα χρωμέ είδη του μπάνιου – όπως οι μπαταρίες αλλά και διάφορα αξεσουάρ – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά καθαριστικά του εμπορίου, ή ένα ελαφρύ διάλυμα νερού με λευκό ξύδι. Extra tip: Αν σκουπίζετε άμεσα τις μπαταρίες του μπάνιου με ένα στεγνό και καθαρό πανί, θα καθυστερείτε την επανεμφάνιση αλάτων και συνεπώς την ανάγκη για συχνή γενική καθαριότητα στο μπάνιο!

Καμπίνες ντους πραγματικά διάφανες!

Τα πάνελς και οι καμπίνες ντους** μπορούν εύκολα να παραμένουν καθαρά και χωρίς υπολείμματα, αν μετά από κάθε χρήση περνάτε τις επιφάνειες με ένα μαλακό πανί το οποίο έχετε εμποτίσει σε διάλυμα νερού με ξύδι. Στη συνέχεια αφήνετε την πόρτα και το παράθυρο ανοιχτά προκειμένου να αεριστεί ο χώρος και να στεγνώσουν οι επιφάνειες. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ αλκαλικά προϊόντα, καυστικές ουσίες ή απορρυπαντικά.

** Η τεχνολογία Ideal Clean, ειδική επίστρωση που εφαρμόζεται σε όλες τις καμπίνες ντους Ideal Standard, μειώνει τον χρόνο καθαρισμού των καμπινών κατά 90%, βελτιώνει την ανθεκτικότητα του κρυστάλλου σε γρατζουνιές και αποτρέπει την παραμονή αλάτων νερού στην επιφάνεια.)

Οι ‘εχθροί’ του καθαρού μπάνιου:

  • Η υγρασία – καθώς είναι ο καλύτερος σύμμαχος της μούχλας.
  • Τα σκληρά σφουγγάρια καθαρισμού, με όχι λεία επιφάνεια – θα χαράξουν ανεπανόρθωτα τις όμορφες και λείες επιφάνειες των ειδών υγιεινής και επιπλέον αυτό θα επιτρέψει σε μικρόβια και βακτήρια να εισχωρήσουν! Τα πανιά με μικρό-ίνες, η δράση των οποίων στηρίζεται στην τριβή, μπορεί να αλλοιώσει την λεία επιφάνεια των προϊόντων μπάνιου.
  • Το φθόριο – Μην αμελείτε να απομακρύνετε τα υπολείμματα οδοντόκρεμας από το νιπτήρα, είναι βέβαιο πως θα αφήσει σημάδια! Τα υπολείμματα σαπουνιού και κάποιων αιθέριων ελαίων, μπορεί επίσης να αφήσουν ίχνη στην επιφάνεια των ειδών υγιεινής.
  • Τα σκληρά χημικά καθαριστικά και τα χλωριούχα διαλύματα – χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αφαιρούν τη γυαλάδα, δεν ξεπλένονται εύκολα και το σημαντικότερο: είναι ανθυγιεινά και επικίνδυνα, όταν χρησιμοποιούνται χωρίς προσοχή.

Περισσότερες συμβουλές για τον καθαρισμό και συντήρηση των προϊόντων μπάνιου, θα βρείτε στο site της Ideal Standard: http://rlu.ru/iDaT