ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕταιρείαNews & PressAquablade. Νέο Επαναστατικό Σύστημα Έκπλυσης Λεκάνης

TO ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΛΥΣΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ AQUABLADETM ΤΗΣ IDEAL STANDARD, ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ AIT AWARD !

Μοναδική και καινοτόμος, η νέα τεχνολογία έκπλυσης αντανακλά τη δέσμευση της Ideal Standard να προσφέρει λύσεις για το μπάνιο που συνδυάζουν τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και την εξαιρετική λειτουργικότητα.

Η νέα επαναστατική τεχνολογία AquaBladeTM, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση ISH 2015, στη Φρανκφούρτη, χαίρει ήδη της αναγνώρισης της σχεδιαστικής βιομηχανίας και τιμήθηκε με το υψηλού κύρους Βραβείο Αρχιτεκτονικής Καινοτομίας AIT.
Το βραβείο αυτό, το οποίο απονέμεται σε κατασκευαστές καινοτόμων προϊόντων, απέσπασε η Ideal Standard για την τεχνολογία AquaBladeTM μεταξύ 25 υποψηφίων. Τα προϊόντα επέλεξε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες διαφόρων κλάδων, επιβραβεύοντας την τεχνολογία AquaBladeTM στην κατηγορία των «Προϊόντων Υψηλής Αρχιτεκτονικής Ποιότητας».

Το AquaBladeTM χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία «Microslot», η οποία αποτελείται από ένα νέο σύστημα καναλιών που διασφαλίζουν τη ροή του νερού υπό μορφή καταρράκτη από την κορυφή της λεκάνης και σε δύο ισχυρούς πίδακες για εντονότερη δράση έκπλυσης. Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα συστήματα, τα οποία δεν καλύπτουν ολόκληρη τη λεκάνη, η τεχνολογία AquaBladeTM εξασφαλίζει τη μέγιστη ροή νερού από την κορυφή της, καλύπτοντας κάθε σημείο του εσωτερικού της λεκάνης, διατηρώντας απόλυτη καθαριότητα.

Συνδυάζοντας άριστα στυλ και επιδόσεις, η στρατηγική θέση των καναλιών Microslot στο υψηλότερο σημείο της λεκάνης διασφαλίζει τόσο τη βέλτιστη έκπλυση όσο και την αισθητική, αφού μόνο με την τεχνολογία AquaBladeTM, το συχνά αντιαισθητικό «χείλος» της λεκάνης γίνεται αόρατο.

Η επιτροπή AIT αναγνώρισε τόσο τον καινοτόμο σχεδιασμό της τεχνολογίας AquaBladeTM όσο και τη λειτουργικότητά της, σχολιάζοντας ότι «ο καλός σχεδιασμός είναι συνάρτηση και της βελτίωσης της υγιεινής».

Συγκρίνοντάς το με τις κορυφαίες λεκάνες Rimless (χωρίς χείλος), αυτός ο ιδιαίτερος σχεδιασμός μηδενίζει την διασπορά σταγόνων νερού προς τα έξω κατά τη διαδικασία έκπλυσης. Συνεπώς, περιορίζεται η εξάπλωση βακτηριδίων καθώς απελευθερώνονται λιγότερα βακτήρια στον αέρα κατά την έκπλυση στις λεκάνες WC AquaBladeTM.

Η τεχνολογία AquaBladeTM δημιουργεί νέα πρότυπα στον σχεδιασμό προϊόντων σε αυτή την κατηγορία, αλλά και βέλτιστες επιδόσεις στη διαδικασία έκπλυσης.

Η Francesca Cheli, Group Product Director της Ideal Standard International, δήλωσε:

«Στην Ideal Standard επιστρατεύουμε την τεχνογνωσία μας ως κορυφαία εταιρεία στον χώρο των ειδών υγιεινής προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στις προκλήσεις. Η επίτευξη ουσιαστικής και πρακτικής καινοτομίας στην λεκάνη συνιστά εξ ορισμού πρόκληση.
Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι ένα υψηλών επιδόσεων σύστημα έκπλυσης δεν μπορεί να είναι καλαίσθητο. Η νέα μας τεχνολογία AquaBladeTM προσφέρει όχι μόνον υψηλών αξιώσεων επιδόσεις αλλά και εξαιρετική αισθητική –αυτό που εμείς αγαπάμε γιατί ενσαρκώνει ό,τι ακριβώς πρεσβεύουμε. Η τεχνολογία AquaBladeTM είναι μία πραγματικά επαναστατική εφεύρεση και αποτελεί σταθμό στην ιστορία του μπάνιου. Η απονομή του βραβείου AIT «Innovation Award for Architecture» συνιστά αναγνώριση της ζωτικής σημασίας που κατέχει ο συνδυασμός του εντυπωσιακού σχεδιασμού και της εξαιρετικής λειτουργικότητας, κάτι στο οποίο επικεντρώνει τις δυνάμεις της η Ideal Standard προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει πρωτοποριακά προϊόντα.»

Η τεχνολογία AquaBladeTM θα διατίθεται σε πολλές συλλογές μπάνιου της Ideal Standard, με πρώτη τη σειρά Tonic II, τη νέα πολυτελή σειρά της Ideal Standard που θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2015.