ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕταιρείαNews & PressΧοηγία της Ideal Standard στην Ημερίδα 'Τουριστική κατοίκηση μετά-την-κρίση', στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δυναμική παρουσία της Ideal Standard στην Ημερίδα 'Τουριστική κατοίκηση μετά-την-κρίση', στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σημαίνει ορθολογική διαχείριση του φυσικού τοπίου και Αειφορία

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου η Ημερίδα 'Τουριστική κατοίκηση μετά-την-κρίση', στην οποία εξετάστηκαν οι στρατηγικές για τη δημιουργία τουριστικών δομών στο μέλλον, έχοντας ως σημείο αναφοράς την Ελλάδα μετά την περίοδο της κρίσης.

Ανάμεσα στους βασικούς υποστηρικτές της εκδήλωσης, ήταν η Ideal Standard, κορυφαίος προμηθευτής ειδών μπάνιου παγκόσμια, με έντονη δραστηριότητα στην κατασκευή ή ανακαίνιση μονάδων Τουρισμού στην Ελλάδα, τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ideal Standard Ελλάδας και Μεσογείου, κ. Γιώργος Θεοδοσίου, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη ένταξης της χώρας μας σε ένα νέο μοντέλο, προκειμένου η ανάπτυξη να είναι όχι μόνο βιώσιμη, αλλά και αειφόρος. «Όσοι ασχολούμαστε έμμεσα ή άμεσα με τον κατασκευαστικό τομέα στην Ελλάδα, και ειδικά με αυτόν που εξειδικεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην κατασκευή μεγάλων τουριστικών έργων, έχουμε κατανοήσει πλέον ότι χωρίς την έννοια της Αειφορίας, δε νοείται ασφαλές μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδοσίου, συμπληρώνοντας πως αυτό επιφορτίζει τους δημιουργούς του σύγχρονου δομημένου περιβάλλοντος, με μία επιπλέον αποστολή: «Να συγκεράσουν αποτελεσματικά τον επιχειρηματικό σκοπό μιας Τουριστικής μονάδας με τη διασφάλιση ενός ορθολογικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος της μονάδας αυτής, στα χρόνια που θα έρθουν.»

Αναφορικά με τη διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, όπως η ενέργεια και το νερό, ο κ.Θεοδοσίου επεσήμανε ότι είναι επιβεβλημένη στις εταιρίες που σχετίζονται με την κατασκευή μεγάλων έργων, η λειτουργία οργανωμένων τμημάτων, τα οποία βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και σε συνεργασία με τα Αρχιτεκτονικά Γραφεία, θα σχεδιάζουν για κάθε νέα κατασκευή ή ανακαίνιση ξενοδοχειακής μονάδας την πιο ενδεδειγμένη σχεδιαστικά, κατασκευαστικά και λειτουργικά βιώσιμη λύση.

Την Ημερίδα προλόγισε ο αναπληρωτής υπουργός τουρισμού κ. Νίκος Ξυδάκης και ακολούθησαν χαιρετισμοί και τοποθετήσεις από την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων & Αναπλάσεις Α.Ε.», κ. Ντόρα Γαλάνη, την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ., κ. Ελισσάβετ Χατζηνικολάου, τον Εθνικό Επίτροπο κ. Γιάννη Αίσωπο και άλλους διακεκριμένους ομιλητές.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης της Ελληνικής συμμετοχής στην 14η Biennale αρχιτεκτονικής της Βενετίας 'Τοπία τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα', η οποία έλαβε χώρα στο Μουσείο Ακρόπολης, από τις 26 Μαρτίου έως τις 19 Απρίλιου.

Στις φωτογραφίες:

(Αριστερά) Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ideal Standard Ελλάδας και Μεσογείου, κ. Γιώργος Θεοδοσίου
(Δεξιά) Στιγμιότυπο από την Ημερίδα 'Τουριστική κατοίκηση μετά-την-κρίση' στο Μουσείο της Ακρόπολης
Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση από το link: http://goo.gl/jIcKKE